רבות כבר נכתב על מפגעי האלומיניום ששמים לנו בדיאודורנט כדי למנוע ריחות רעים והזעה בכלל ואני לא ארחיב את הדיבור על זה כי אני לא מבינה בזה בכלל. כמו שכבר כתבתי בפוסטים קודמים, אני פשוט רוצה למזער את כמות החומרים הבלתי מזוהים שאני מכניסה לתוך הגוף שלי ומסתבר שהרבה דברים נכנסים לגוף שלי דרך העור שלי, ועל כך עוד יורחב ויסופר בפוסט העתידי שלי בנושא מגנזיום.
אז כבר כמה שנים שאני משתמשת בדיאודורנט משחתי של חלאבין שמורחים פעם בשבוע ועובד לשבוע ואין בו, עד כמה שהצלחתי להבין, שום דבר מזיק והוא גם מאד נוח תפעולית. אבל בגלל שאני יודעת שאני לא באמת מבינה מה כתוב שאין בו, חשבתי שיכול להיות טוב להבין באופן ברור ומדויק מה יש בדיאודורנט שאני משתמשת בו. כדי ליצור מוצר יעיל באמת בחרתי בנסיין הבית שניחן בריח גוף מעט יותר בולט משלי.
עכשיו ככה, החומר הכי טוב נגד ריחות רעים ובעד נקיון וחיסול גועלים זה סודה לשתיה. חומר פלאים שיוקדש לו פוסט משתפך משלו ביום מן הימים. אבל סודה לשתיה היא מאד מאד בסיסית וזה אומר שזה מפר את החומציות הטבעית של העור ועל הדרך מיבש קשות ויכול לגרום גם גירוי למי שיש עור רגיש. בית השחי זה מקום רגיש ואנחנו לא רוצים גירויים שם. אני, בכל אופן, לא רוצה גירויים שם.
שמן קוקוס כבר אמרנו? אמרנו. אנטיבקטריאלי, אנטי פטרייתי, מריח נפלא ומרגיש מהמם על העור. יש אומרים שהוא מכתים את הבגדים. לא הכתים. בכל מקרה מומלץ למרוח זמן מה לפני התלבשות אם אפשר ולתת לזה הזדמנות להיספג. שמן קוקס הוא הבסיס גם לתכשיר המוצלח הזה.
טוב, די עם המיסתורין, מתכון ואז עוד קצת הסברים וזה.
כף חימר בנטונייט – לא חובה אם אין לכם
5 כפות אבקה (הנה הפירוט – אפשר להשתמש רק בשורש arrowroot,ואפשר חצי חצי עם אבקת סודה לשתיה אני לא יודעת איפה אפשר להשיג את השורש בארץ. אבל אם לא תצליחו להזמין באמאזון אפשר להחליף בעמילן תירס או בקמח טפיוקה) ווסתו את היחסים בהתאם למידת הרגישות של בית השחי שלכם ולמידת הצחנה שאתם מפיצים בעת הזעה. אני אוהבת חצי חצי אבל נסיין הבית צריך מינון נמוך יותר של סודה לשתיה, שחקו עם זה.
כפית שעוות דבורים – אפשר להחליף בחמאת קקאו וחמאת קוקום במיוחד בחורף כשהוא יחסית נשאר מוצק.
2 כפות שמן קוקוס
2 כפיות חמאת שיאה או חמאת קקאו שיש לה ריח יותר טוב.
שמן אתרי לבנדר ושמן אתרי עץ התה – 10 טיפות מכל אחד.
ממיסים יחד שמנים וחמאות בכוס בתוך סיר מים על אש קטנה – כמו שכתבתי בפוסט על קרם הפלאים חמאת שיאה אורגנית ולא מזוככת עדיף להוסיף אחרי שמורידים מהאש ומתקרר קצת כדי שלא תקבל מרקם גרגרי לאחר הקירור).
מערבבים את האבקות ומוסיפים לשמנים המומסים ומערבבים. (חימר בנטונייט רק בכפית עץ או חרסינה – מתכת מנטרלת את תכונותיו המועילות)
מוסיפים שמנים אתריים.
וואלה!
עכשיו רגע על מצבי צבירה:
חם בישראל
בחורף – שמן קוקוס הוא מוצק
לא בחורף – הוא נוזל
אז כל מה שמבוסס על שמן קוקוס משנה את מצב הצבירה שלו בין החורף לקיץ.
אם הכנתם בחורף אפשר למזוג את הנוזל לקונטיינר ריק של דאודורנט או לקונטיינר שקניתם במיוחד והוא יתקשה שם ותשתמשו בו בשיא הנורמליות (הכל יחסי) אבל אם קיץ אז הוא לא יתקשה ויש מספר אפשרויות: או שתחזיקו אותו במקרר, או שפשוט תשימו אותו בצנצת רחבה ותמרחו עם האצבע, זה הכי נוח בסופו של דבר.
איך שבא לכן.
שימו לב שהפוסט נכתב בלשון זכר ונקבה שכן הוא מיועד במובהק לשני המינים.
שורה תחתונה – זה עובד – גם אחרי אימון של שעה בשיא החום – עובד.
ואם אתם לא נורא מסריחים ומסריחות אז קצת שמן קוקוס עם קצת חמאת קקאו ועם כמה טיפות שמן עץ התה ושמן לבנדר יעשו את העבודה גם כן. ועל הדרך יפנקו לכם את העור בבית השחי.